NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus ir "Panathinaikos" keliai išsiskyrė

2010-08-23
Šarūnui Jasikevičiui nepavyko pratęsti sutarties su Atėnų "Panathinaikos" komanda. 34 metų lietuvis rodė ypatingą dėmesį siekiant pratęsti sutartį, tačiau vyriausiasis treneris Želimiras Obradovičius nepanoro savo komandoje matyti keturis kart eurolygos čempiono.

Šarūnas Jasikevičius į Atėnų "Panathinaikos" komandą atvyko 2007-ais metais po nesėkmingai susiklosčiusio sezono NBA. Jau pirmaisiais metais Atėnuose lietuvis įrodinėjo, kad NBA buvo tik nesusipratimas. 2003-ųjų metų Europos čempionas Atėnų klubui 2007/2008 metų sezone padėjo laimėti Graikijos taurę, bei Graikijos čempionatą. Eurolygoje lietuvis sužaidė 20 rungtynių aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 23 minutes, pelnydavo po 13.2 taško ir atlikdavo po 2.9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Graikijos pirmenybėse lietuvio statistika buvo kiek kuklesnė per 35 sužaistas rungtynes jis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių, rinkdavo po 11.1 taško ir atlikdavo 3.4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Jau kitą sezoną Atėnų "Panathinaikos" komanda užkariavo visą Europą. Šarūno Jasikevičiaus komanda 2008/2009 metų sezone laimėjo viską Graikijos taurę, Graikijos čempionatą, bei prestižiškiausią titulą - Eurolygą. Palyginti su pirmuoju sezonu lietuvio statistika nežymiai, bet krito. Eurolygoje per 22 sužaistas rungtynes jis aikštėje praleisdavo po 20 minučių, pelnydavo po 9.6 taško ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Graikijos čempionate per 31 sužaistas rungtynes Šarūnas aikštėje praleisdavo po 19 minučių, pelnydavo po 11.3 taško ir atlikdavo po 2.6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Trečiasis sezonas už Atėnų "Panathinaikos" Šarūnui Jasikevičiui buvo pats sunkiausias. Lietuvis dėl patirtos traumos privalėjo praleisti sezono pradžią, o vėliau buvo priimtas verdiktas neregistruoti jo Graikijos čempionato kovoms. Tiesa prieš pat atkrintamąsias varžybas Š.Jasikevičius grįžo į komandos rikiuotes. 2009/2010 metų sezone Šarūnas Jasikevičius padėjo klubui iškovoti tik vieną trofėjų - Graikijos čempionų titulą. O lietuvio statistiką tą sezoną buvo pati prasčiausia per tris metus. Eurolygoje jis sužaidė vos 7 rungtynes, aikštėje praleisdavo po 16 minučių, pelnydavo po 4.4 taško ir atlikdavo po 2.1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Graikijos pirmenybėse jo statistika buvo geresnė per 24 sužaistas rungtynes aikštėje praleisdavo po 17 minučių, pelnydavo po 8 taškus ir atlikdavo po 2.5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Kur patrauks Šarūnas Jasikevičius dar ne aišku, tačiau Tel Avivo "Maccabi" rodo savo susidomėjima lietuviu, kuris ten žaidė du sezonus 2003-2005.

0 comments:

Rašyti komentarą